Η γυρεόπιτα είναι μια λύση για τις περιόδους που η φύση δεν παρέχει γύρη στα μελίσσια. Οι ανάγκες για γύρη αυξάνονται όταν γίνεται εκτροφή γόνου και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο . Ακολουθούν οι συνταγές για την παρασκευή γυρεόπιτας, υποκατάστατου που περιέχει γύρη και αντικατάστατου που δεν περιέχει.
ΥΛΙΚΑ
Πρωτεΐνες 13% Υδατάνθρακες 53%
40% ζάχαρη άχνη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη)
20% σογιάλευρο(με λιγότερα από 37% λιπαρά)
10% γύρη
5% νωπή μαγιά μπύρας (κατά προτίμηση αγορασμένη από φούρνο)
15% νερό
10% μέλι
Γυρεόπιτα (αντικατάστατο)
Πρωτεΐνες 13,5% Υδατάνθρακες 52%
40% ζάχαρη άχνη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη)
20% σογιάλευρο (με λιγότερα από 37% λιπαρά)
15% νωπή μαγιά μπύρας (κατά προτίμηση αγορασμένη από φούρνο)
15% νερό
10% μέλι
Οδηγίες για την παρασκευή
ΥΛΙΚΑ
- 4 κιλά ζάχαρη άχνη
- 2 κιλά σογιάλευρο
- ½ κιλό φρέσκια μαγιά αρτοποιίας
- 1 κιλό φρέσκια γύρη
- 1κιλό μέλι
- 1 ½ λίτρο νερό (χλιαρό )
(για 10 περίπου κιλά)
Πρωτεΐνες 13% Υδατάνθρακες 53%
40% ζάχαρη άχνη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη)
20% σογιάλευρο(με λιγότερα από 37% λιπαρά)
10% γύρη
5% νωπή μαγιά μπύρας (κατά προτίμηση αγορασμένη από φούρνο)
15% νερό
10% μέλι
Γυρεόπιτα (αντικατάστατο)
Πρωτεΐνες 13,5% Υδατάνθρακες 52%
40% ζάχαρη άχνη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη)
20% σογιάλευρο (με λιγότερα από 37% λιπαρά)
15% νωπή μαγιά μπύρας (κατά προτίμηση αγορασμένη από φούρνο)
15% νερό
10% μέλι
Οδηγίες για την παρασκευή
Το σογιάλευρο πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένο όπως το αλεύρι σιταριού και να περιέχει λιπαρές ουσίες σε ποσοστό μικρότερο από 7%.
Η μαγιά αρτοποιίας να είναι κατά προτίμηση φρέσκη και όχι αποξηραμένη, γιατί έχει πιό πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι φθηνότερη.
Η γύρη να είναι φρέσκη και διατηρημένη στην κατάψυξη. Να αποφεύγουμε την αποξηραμένη και άγνωστης προέλευσης γύρη. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τη συλλέγουμε από δικά μας υγιή μελίσσια.
Επίσης το μέλι να προέρχεται από δικά μας υγιή μελίσσια.
επικοινωνίαperiskepsis@gmail.com
επισκευθείτε την ομάδα μας στο facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου