2/4/16

Δυναμωτικό μελοκάρυδο σε ρολό


Υλικά
1 κιλό καρύδια καθαρισμένα, φρέσκα
1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης (για το πασπάλισμα)
250 γρ. φρέσκο καρύδι ψιλοκομμένο ή καστανή ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι για λίγο. Ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα καρύδια (όσο μεγαλύτερα είναι τα κομμάτια τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Τέλος, ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε το μελοκάρυδο σε σχήμα ρολού και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε στον πάγκο μας ψιλοτριμμένο καρύδι ή την καστανή ζάχαρη και ρολάρουμε επάνω τους το μελοκάρυδο. Το τυλίγουμε σε ζελατίνη για να διατηρείται φρέσκο.
επικοινωνία periskepsis@gmail.com
επισκεφθειτε μας στο facebook



















α

Δεν υπάρχουν σχόλια: