16.2.16

Πώς τοποθετούμε τα πλαίσια αυτή την εποχή

Η περίοδος που διανύουμε είναι ακόμη ψυχρή και με πολλή κακοκαιρία και αυτό πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς στους χειρισμούς που θα κάνουμε στα μελίσσια.Τα μελίσσια ήδη απο τα μέσα Ιανουαρίου εκτρέφουν γόνο και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ενέργειες που ενέχουν μετακινήσεις πλαισίων με γόνο μέσα στην γονοφωλιά.
Η γονοφωλιά είναι ο χώρος οπου γεννά η βασίλισσα,οι εργάτριες εκτρέφουν τον γόνο,και το μελίσσι σχηματίζει μελισσσόσφαιρα για να ζεσταθεί κατά τις κρύες ημέρες και νύχτες.Οταν ο καιρός είναι κρύος η μελισσοσφαιρα πρέπει να είναι συμπαγής ώστε να διατηρεί την θερμοκρασία που απαιτείται για να αποφευχθεί η καταστροφή του γόνου.
Μετακινώντας πλαίσια με γόνο η εισάγοντας πλαίσια άχτιστα η χτισμένα στο κέντρο της γονοφωλιάς υποχρεώνουμε τις μέλισσες να απλωθούν σε μεγαλύτερη επιφάνεια με σκοπό να ζεστάνουν τον γόνο.Ο γόνος που δεν καλύπτεται καλά απο μέλισσες υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί απο το κρύο.
Οταν τοποθετούμε νέα πλαίσια είναι προτιμότερο να τα τοποθετούμε στα ορια της γονοφωλιάς παρά στο κέντρο.ΟΙ μέλισσες θα τα χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν την γονοφωλιά οταν χρειαστεί.

επικοινωνία periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε μας στο facebook

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Οι απόψεις μας για το παραπάνω θέμα σου είναι ίδιες.