Λόγω των εορτών θα σας δώσω
συνταγές για ρακόμελο.Το ρακόμελο φτιάχνεται από ρακή αλλά
μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε και τσίπουρο.Θα αναρτήσω δυο συνταγές με διαφορά στις ποσότητες.Η
μια συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα και η άλλη για μικρή ποσότητα προς άμεση
κατανάλωση.Η διαδικασία παρασκευής είναι η ίδια απλά όπως προανέφερα αλλάζουν
οι ποσότητες.
Πρώτη συνταγή υλικά
800 ml ρακή,τσικουδιά,τσίπουρο
250 γρ.μέλι(προτιμάται πευκόμελο που δεν θολώνει,αλλά και οποιοδήποτε μέλι κάνει)
3 ξυλάκια κανέλλας
6-10 καρφάκια γαρύφαλλα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ποτό μας
με τα μυρωδικά και το ζεσταίνουμε ίσα ίσα να αχνίσει, μη βράσει! Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μιαν άκρη να
κρυώσει (πίνεται και ζεστό αν θέλουμε εκείνη την ώρα). Μόλις κρυώσει το
μεταφέρουμε σε μπουκάλι όπως είναι με τα μυρωδικά και το κλείνουμε. Μπορούμε να αφήσουμε τις κανέλες και τα γαρύφαλλα μέσα (μόνιμα) για
να συνεχίσει να δυναμώνει η γεύση του και είναι τέλειο αλλιώς κανονικά τα
αφαιρούμε σε μια εβδομάδα.
Δεύτερη συνταγή υλικά
100 ml τσικουδιά,ρακή,τσίπουρο
35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.Και μην ξεχνάτε, το ρακόμελο πίνεται ζεστό! Στην υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου