18.5.24

Η μέθοδος "Παπαβλαχόπουλου" για το θυμάρι

Η μέθοδος Παπαβλαχόπουλου για την νομή του θυμαριού είναι πειραματική όπως ισχυρίζεται ο εμπνευστής της και στόχο έχει την δημιουργία πολύ δυνατών μελισσιών για την συλλογή θυμαρίσιου νέκταρος.Η μέθοδος αναπτύσσεται στην νομή του θυμαριού και βασίζεται στην ύπαρξη δυνατών διώροφων μελισσιών 20 πλαισίων με διάφραγμα τα οποία συσχετίζονται ανά τρία και θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε κοντινή απόσταση.Ο εμπνευστής της μεθόδου ισχυρίζεται ότι η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί και με συνδυασμό δύο διώροφων και ενός μονού μελισσιού όπως επίσης δύο μονών και ενός διώροφου.

Η μέθοδος όπως την περιγράφει ο Παπαβλαχόπουλος αναπτύσσεται στα εξής πιο κάτω στάδια

1.Αφού πάμε τα μελίσσια στην νομή μετακινούμε λίγο κάθε ημέρα τρία διώροφα δυνατά εικοσάρια μελίσσια μέχρι ότου κολλήσουν μεταξύ τους.Ας πούμε τα μελίσσια 1 ,2 και 3.

2.Αφήνουμε τρείς ημέρες και ανεβάζουμε τους ορόφους απο τα δύο ακριανά μελίσσια το 1 και το 3επάνω στο μεσαίο το 2 χρησιμοποιώντας για την συνένωση μελισσόχορτο.

3.Οταν αρχίσει το θυμάρι να δίνει καλά απομακρύνουμε τα δύο ακριανά μελίσσια 1 και 3 και αναστρέφουμε τις εισόδους των κατά 180 μοίρες με αποτέλεσμα το 2 που είναι τετραώροφο η σφιχτό τριώροφο να συγκεντρώνει τον μέγιστο αριθμό συλλεκτριών με συνέπεια να συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα μελιού εαν φυσικά δίνει το θυμάρι.

4.Όταν τελειώσει η νομή τοποθετούμε τα ακριανά 1 και τρία μπροστά απο το τετραώροφο 2 ώστε να μπορέσουν να ξανά αποκτήσουν συλλέκτριες αφού αναστρέψουμε πάλι τις εισόδους.Στο τελικό τρύγο μπορούμε να τινάξουμε πλαίσια απο το τετραώροφο μπροστά στο ένα και τρία.

Στα μελίσσια που είναι μεγαλύτερα από τριώροφα ανοίγουμε μια έξοδο ανάμεσα σε τρίτο και τέταρτο όροφο τοποθετώντας ένα ξυλάκι.

Στο video που ακολουθεί περιγράφεται παραστατικά η μέθοδος.

επικοινωνία:periskepsis@gmail.com



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: