5.3.20

Κατασκευάζουμε τροφοδότες νερού

Η άνοιξη πλησιάζει και οι ανάγκες των μελισσιών για νερό είναι μεγαλύτερες.Ταυτόχρονα ανακύπτει σιγά-σιγά και η ανάγκη για τροφοδοσία με σιρόπι.Τις πιο πάνω ανάγκες μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε χρησιμοποιώντας πλαστικά δοχεία τροφίμων μεγαλύτερα η μικρότερα αναλόγως του τι θέλουμε να κάνουμε.Τα μεγάλα δοχεία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για ποτίστρες νερού και τα πιο μικρά (συσκευασίας γιαουρτιού του ενός κιλου) τα χρησιμοποιούμε ως τροφοδότες σιροπιού.Η τεχνική που θα εφαρμόσουμε για την μετατροπή των δοχείων είναι ίδια.
Στην εικόνα αριστερά βλέπουμε οτι ο πλαστικός κουβάς έχει κοντά στο χείλος μια αυλακωτή κατασκευή ενδυνάμωσης του δοχείου.Ειναι μια λουρίδα πλαστικού γύρω απο το χείλος του κουβά.
Εμείς θα ανοίξουμε τρύπες γύρω-γύρω σε αυτήν την κατασκευή θα γεμίσουμε τον κουβά με το υγρό που επιθυμούμε, ανάλογα με τον σκοπό που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, θα τον κουπώσουμε,στην συνέχεια θα τον γυρίσουμε ανάποδα με το καπάκι ως βάση, το υγρό θα χυθεί στο αυλάκι και οι μέλισσες θα το πάρουν απο κεί λίγο-λίγο.
Εαν χρησιμοποιήσουμε το δοχείο για ανοιχτή τροφοδότηση με σιρόπι θα πρέπει να το τοποθετήσουμε λίγο μακρυά απο τις κυψέλες γύρω στα 10 μέτρα.
Εαν χρησιμοποιήσουμε το δοχείο της γιαουρτης ως εσωτερικό τροφοδότη θα πρέπει να τοποθετήσουμε το δοχείο επάνω στους κηρηθροφορείς και απαραίτητα να τοποθετήσουμε ενα άδειο πάτωμα.


Στην φωτο αριστερά βλέπουμε σε ποιό σημείο του δοχείου ανοίγουμε τις τρύπες γύρω-γύρω σε όλη την αυλακωτή κατασκευή.Οι τρύπες είναι λίγο πιο χαμηλά απο το εξωτερικό χείλος της αυλακωτής κατασκευής.Πριν εφαρμόσετε την μέθοδο σε μεγάλο δοχείο καλό είναι να την δοκιμάσετε πρώτα σε ενα δοχείο γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία σε όσους προβούν στην κατασκευή.





επικοινωνία periskepsis@gmail.com


επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: