2.11.19

Διεγερτική τροφοδοσία πότε γίνεται

Η διεγερτική τροφοδοσία (Δ.Τ.) γίνεται όταν κατά τη διάρκεια της μελισσοκομικής περιόδου (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) η βασίλισσα σταματήσει να γεννά γιατί δεν συλλέγεται νέκταρ (η νεκρή περίοδος που λένε οι μελισσοκόμοι).
 Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί νωρίς την άνοιξη αλλά και αργά το φθινόπωρο για τη διέγερση της ωοτοκίας της βασίλισσας προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη του μελισσιού. Η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι μικρή (μέχρι 250 ml) γιατί ο στόχος δεν είναι η αποθήκευση της τροφής, αλλά η προσομοίωση ευνοϊκών συνθηκών της φύσης με καλή νεκταροέκκριση.
Η αναλογία είναι συνήθως 1:1. Με πυκνότερο σιρόπι (2:1) δε θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Η εφαρμογή είναι καθημερινή για 10-15 ημέρες. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι να υπάρχει γύρη, μία καλή βασίλισσα και φυσικά χώρος για να μπορέσει να ωοτοκήσει. Σε αυτές τις συνθήκες, μεγάλα μελίσσια εξελίσσονται ταχύτατα.
Αλλά και μικρά μελίσσια παρουσιάζουν σταδιακά οργανωμένη εικόνα γόνου και αποθηκευμένων τροφών και έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε δυνατά και υγιή μελίσσια.


επικοινωνία:periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: