21.6.18

Βαλβίδα διαφυγής

Η βαλβίδα διαφυγής των μελισσών είναι ένα καπάκι που επάνω του έχει προσαρμοστεί ένα εξάρτημα με πολλές μεγάλες εισόδους και στενές εξόδους στις οποίες χωρά μια μέλισσα το οποίο παρεμβάλεται μεταξύ εμβρυοθαλάμου και μελιτοθαλάμου (επάνω απο τυχόν διάφραγμα)και σκοπό έχει να διευκολύνει τον τρύγο χωρίς την χρήση της βούρτσας και ειδικά σε επιθετικά μελίσσια.
Οι μέλισσες μέσω της βαλβίδας κατεβαίνουν από τον μελιτοθάλαμο στον εμβρυοθάλαμο και δεν μπορούν να επιστρέψουν και παραμένουν στον εμβρυοθάλαμο αφού είναι δύσκολο να διέλθουν από την στενή βαλβίδα.
Ο μελισσοκόμος δύο ημέρες πριν τον τρύγο τοποθετεί την βαλβίδα σε μελίσσια με κλειστά μέλια και χωρίς γόνο.Στην συνέχεια μετά από δύο ημέρες μπορεί να γίνει τρύγος σε ορόφους χωρίς μέλισσες η ελάχιστες χωρίς καμία ενόχληση.
Η βαλβίδα μπορεί να τοποθετηθεί και στην κορυφή των τρυγημένων ορόφων ώστε να απομακρυνθούν οι μέλισσες που δεν έχουν απομακρυνθεί με την βούρτσα και να μην μπορέσουν να εισέλθουν στις κηρήθρες άλλες μέλισσες.
Θα πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρχουν τρύπες η χαραμάδες μεταξύ μελιτοθαλάμου και εμβρυοθαλάμου διότι μπορεί να προκληθεί λεηλασία,επίσης θα πρέπει να επιλέξουμε βαλβίδες με πολλές εξόδους ώστε να μην εγκλωβίζονται κηφήνες.

επικοινωνία:periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: