21.11.17

Πως φτιάχνω κυψέλη σε βάζα

Είναι παρατηρημένο στην εποχή μας οτι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κατασκευάζουν πράγματα που το κυριότερο και πιο σημαντικό τους χαρακτηριστικό είναι η φαντασία που είναι ενσωματωμένη στην κατασκευή τους.Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο εντόπισα μια κατασκευή που αξίζει να την μοιραστούμε.Πρόκειται για τον όροφο σε μια κυψέλη που αποτελείται απο βάζα μελιού του κιλού.Θα προσπαθήσω να περιγράψω την διαδικασία με τις φωτογραφίες απο τον ιστότοπο που δημοσιεύθηκε και τέλος θα προσθέσω ενα σχετικό video απο το youtube.
Παίρνουμε ενα φύλλο κοντραπλακέ στις διαστάσεις της κυψέλης.Υπολογίζουμε οτι γύρω-γύρω θα καρφώσουμε πηχάκι και στην συνέχεια σε υπολογισμένα σημεία όπως φαίνεται  στην φωτογραφία ανοίγουμε  τρύπες.Οι τρύπες είναι το κέντρο του κύκλου του ανοίγματος του βάζου.








Αφού ανοίξουμε τις δώδεκα θήκες των βάζων καρφώνουμε τα πηχάκια στο κόντρα πλακέ και τοποθετούμε βασιλικό διάφραγμα ωστε να ακουμππούν οι λαιμοί των βάζων.











Στην συνέχεια τοποθετούμε τα βάζα με τους λαιμούς προς τα κάτω τοποθετούμε το κουτί του ορόφου και το καπάκι και είμαστε έτοιμοι.












Στην συνέχεια οι μέλισσες θα ανέβουν επάνω στον όροφο και θα αρχίσουν να χτίζουν κηρήθρες μέσα στα βάζα καθώς και να εναποθέτουν μέλι.
Μετά απο λίγο διάστημα τα βάζα θα δείχνουν κάπως ετσι γεμάτα με μέλι.
















Είναι προφανές οτι οι μελισσοκόμοι είναι πολυάσχολοι ομως αρκετοί απο μεράκι εχουν αλλος λίγα κουβέλια αλλος λίγα κοφίνια συνεπώς και για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του θα μπορούσε την άνοιξη να δοκιμάσει αυτή την ενδιαφέρουσα καινοτομία.Καλή επιτυχία σε οποιον δοκιμάσει την μέθοδο.
Σας παραθέτω ενα βιντεάκι που ισως βοηθήσει περισσότερο να κατανοήσει κάποιος που ενδιαφέρεται το πως γίνεται.



επικοινωνία periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: