30.1.16

Συμμετοχή σε Διαδικτυακό Πολυκατάστημα-"Αγορά" Αγροτικών Προϊόντων

Υπάρχουν στο διαδίκτυο κάποιοι ιστότοποι που εχουν σχέση με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και στην ουσία συγκροτούν διαδικτυακά πολυκαταστήματα τα οποία σχηματίζονται απο πολλά επι μέρους ηλεκτρονικά καταστήματα.Τέτοια ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα(Αγορές)εχουν δημιουργηθεί και για τα Αγροτικά προϊόντα στα οποία μια κατηγορία είναι τα μελισσοκομικά προϊόντα.
Πρίν προχωρήσουμε στην παρουσίαση ενος απο αυτά τα πολυκαταστήματα είναι χρήσιμο να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις και παραδοχές.
Τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα αντιμετωπίζουν δύο σοβαρά προβλήματα ,τα οποία είναι πρώτον η συσκευασιμότητα και δεύτερον ο χρόνος ζωής η διάρκειας του προϊόντος.Αυτοί οι δύο παράγοντες ορίζουν τον τόπο και τον τρόπο που θα γίνει το εμπόριο των αγροτικών προϊόντων.Για παράδειγμα τα καρπούζια μπορεί να πωληθούν μόνο σε Λαϊκές Αγορές και Οπωροπωλεία.
Τα Μελισσοκομικά προϊόντα είναι συσκευασμένα σε μικρές και πολύ μικρές συσκευασίες δεν εχουν μεγάλο όγκο και εχουν μεγάλο χρόνο ζωής, παράγοντες που συντελλούν στην πολύ ευέλικτη εμπορευσιμότητά τους.Αυτό σημαίνει οτι δεν εχουν περιορισμούς στον τόπο η τον τρόπο που γίνεται το εμπόριό τους.Αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των μελισσοκομικών προϊόντων τα καθιστούν πολύ φιλικά στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.Ενα ακόμα πλεονέκτημα πολλών μελισσοκομικών προϊόντων που διακινούνται μέσω διαδικτύου είναι το χαμηλό κόστος διανομής τους μέχρι τα χέρια του καταναλωτή.Συμπέρασμα απο τα πιο πάνω είναι οτι η πώληση μελισσοκομικών προϊόντων μέσω διαδικτύου είναι περισσότερο εφικτή απο πάρα πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα.
Μέχρι σήμερα ο δρόμος προς το διαδίκτυο και την δημιουργία Ηλεκτρονικού Καταστήματος είχε συγκεκριμένα βήματα, όπως αγορά χώρου απο πάροχο διαδικτύου,αγορά ονόματος,κόστος για την κατασκευή  του καταστήματος,κόστος ανάρτησης των προϊόντων και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις κόστος ενημέρωσης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος.
Σε αυτό το σημείο κάνουν την εμφάνισή τους ως εναλλακτικές μορφές Ηλεκτρονικού Εμπορίου οι Πλατφόρμες-Αγορές Αγροτικών Προϊόντων που δίνουν μια ουσιαστική και προσιτή λύση στην πώληση των προϊόντων ενός παραγωγού αγροτικών προϊόντων στο διαδίκτυο.Ο παραγωγός αγρότης μπαίνει στον κόσμο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου χωρίς κόστος δημιουργώντας ενα ηλεκτρονικό κατάστημα σε μια πλατφόρμα-Αγορά εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων.
Οι πλατφόρμες-Αγορές Αγροτικών προϊόντων οπως συμβαίνει και με τις φυσικές Αγορές εχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση καταναλωτών σε σχέση με τα μεμωνομένα Ηλεκτρονικά η φυσικά καταστήματα.Είναι κάτι σαν Ηλεκτρονικές Λαϊκές Αγορές οπου είναι συγκεντρωμένοι πολλοί παραγωγοί και ο καταναλωτής εχει την δυνατότητα να αναζητήσει αυτό που θέλει στην πιο προσιτή τιμή αλλά και ο παραγωγός εχει άμεση γνώση των συνθηκών της Αγοράς και προσαρμόζει τις τιμές του ανάλογα.Πάνω απ'ολα ομως οι πλαρφόρμες-Αγορές Αγροτικών προϊόντων μας εισάγουν στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο εύκολα και χωρίς κόστος.Πρέπει να υπογραμμίσω οτι η συμμετοχή σε μια πλατφόρμα δεν αποκλείει την συμμετοχή σε κάποια άλλη.
Είναι σημαντικό αυτοί που θέλουν να πωλήσουν μέσω διαδικτύου να έχουν μια συσκευασία για την αποστολή των προϊόντων και επίσης να συμφωνήσουν με κούριερ η μεταφορική για τα έξοδα αποστολής ωστε να τα αναγράφουν ως κόστος σε κάθε είδος.
Η πλατφόρμα αγορα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι της εταιρείας Αγροόραμα και ονομάζεται Agroo.
Στην αρχική σελίδα θα επιλέξεις δημιουργία καταστήματος και θα σε βγάλει στην οθόνη της εικόνας αριστερά,όπου σου ζητάει e-mail,κωδικό εισόδου που θα χρησιμοποιείς,όνομα καταστήματος η brand name,και τέλος την διεύθυνση την οποία μπορείς να προσδιορίσεις και στον χάρτη. Πατάς επάνω στο δωρεάν δημιουργία καταστήματος και τελείωσες.
Πηγαίνεις στο e-mail που δήλωσες οπου σου έχει σταλεί μήνυμα επιβεβαίωσης και ενεργοποιείς το κατάστημά σου.
Συνδέεσαι με το κατάστημά σου και ξεκινάς να συμπληρώνεις τα απαραίτητα στοιχεία σε 4 απλά βήματα




Οταν ολοκληρώσεις με τα στοιχεία του καταστήματος αρχίζεις να προσθέτεις ενα ενα τα προϊόντα σου.
Μπορείς να προσθέσεις δωρεάν εως 10 είδη.Για τους περισσότερους μελισσοκόμους ο αριθμός αυτός είναι αρκετός αφου παράγουν συνολικά λιγότερα είδη.Αυτό που θα χρειαστεί επίσης είναι μια ψηφιακή φωτογραφία του είδους που θα δημιουργήσουμε η οποία και θα ταυτοποιεί το είδος μας στον καταναλωτή.









Η προώθηση των προϊόντων ειναι μια διαρκής προσπάθεια να ανακαλύψουμε νέους τρόπους και νέους τόπους πώλησης.Οι διαδικτυακές Αγορές Αγροτικών προϊόντων είναι ενας νέος τρόπος και νέος τόπος πώλησης των προϊόντων της Μελισσοκομίας και θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε ανάλογα.Την Διαδικτυακή Αγορά Αγροτικών προϊόντων της Agroorama θα την βρείτε στην διεύθυνση www.agroo.gr

επικοινωνία periskepsis@gmail.com

επισκεφθείτε μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: