22.5.18

Τα σήματα της κινητής τηλεφωνίας σκοτώνουν τις μέλισσες

Ενα πράγμα που αρέσκονται να κάνουν οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι να τρώνε.Στην πραγματικότητα έχουν ανάγκη να τρώνε.Δυστυχώς ενα άλλο πράγμα που αρέσκονται οι άνθρωποι να κάνουν είναι να μιλούν στο κινητό τους.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη οι δύο αυτές συνήθειες των ανθρώπων ευρίσκονται σε αντίθεση εξ΄αιτίας της επιρροής των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας σε ένα βασικό παράγοντα,της διατροφής μας,τις μέλισσες.
Ο ερευνητής Daniel Favre του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας,ανακάλυψε ότι τα ασύρματα σήματα προκαλούν στις μέλισσες αποπροσανατολισμό που τις οδηγεί τελικά στον θάνατο.
Η ομάδα του Favre διεξήγαγε 83 ξεχωριστά πειράματα με τα οποία δοκίμασε τις αντιδράσεις των μελισσών σε ένα κοντινό τους κινητό τηλέφωνο.Η ομάδα ανακάλυψε ότι οι μέλισσες έκαναν 10 φορές πιο πολύ θόρυβο όταν το κινητό έκανε κλήση η δεχόταν κλήση από ότι όταν ήταν κλειστό η σε αναμονή.
¨Οπως αναφέρει η Fast Company αυτός ο θόρυβος είναι σημάδι ότι οι μέλισσες θα εγκαταλείψουν την κυψέλη.Οταν όμως η αντίδραση προκαλείται απο το σήμα της κινητής τηλεφωνίας οι μέλισσες σαστίζουν δραματικά.
Ο θόρυβος που προαναφέραμε οτι κάνουν οι εργάτριες δεν είναι συχνό φαινόμενο και όταν συμβαίνει το μελίσσι δεν είναι σε διαδικασία σμηνουργίας.Η πρόκληση του θορύβου και της αναστάτωσης των εργατριών του σμήνους απο την επιρροή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, κυρίως, την απώλεια μελισσιών απο ανεπιθύμητες σμηνουργίες.
Η δραματική απώλεια μελισσών είναι θέμα που μας αφορά όλους μας καθόσον οι μέλισσες επικονιάζουν το 70% των φυτών απο τα οποία προέρχεται η τροφή μας.
Η μελέτη του Favre επιβεβαιώνει μια αναφορά του 2008 η οποία έδειχνε ότι οι μέλισσες δεν επέστρεφαν στην κυψέλη εαν ένα κινητό τηλέφωνο τοποθετείτο εκεί κοντά και η οποία πυροδότησε την θεωρία ότι τα ασύρματα σήματα δημιουργούν το πρόβλημα.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ευθύνονται για την κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού των μελισσών,όπως η χρήση του clothiandin ενός φυτοφάρμακου που χρησιμοποιείται στούς σπόρους του καλαμποκιού.
Η μελέτη του Favre όμως δείχνει ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου παίζει σημαντικό ρόλο στο τρέχον ολοκαύτωμα των μελισσών.

Την πλήρη μελέτη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

επικοινωνία: periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: