3.4.18

Η σωστή τοποθέτηση της γυρεοπαγίδας

Τότε που η γύρη είναι περισσή (κατά την κρίση του μελισσοκόμου) μπορούμε να τοποθετήσουμε γυρεοπαγίδες σε δυνατά μελίσσια για συλλογή γύρης που θα την χρησιμοποιήσουμε για ανθρώπινη βρώση ή θα την καταψύξουμε για να φτιάξουμε γυρεόπιτες για να τροφοδοτήσουμε τα μελίσσια μας τις εποχές που η φύση δεν έχει και τα μελίσσια την χρειάζονται.
Τοποθετούμε την γυρεοπαγίδα έτσι ώστε να εφάπτεται της μπροστινής πλευράς της κυψέλης και αφήνουμε ανοιχτό το πορτάκι της για δύο ημέρες ούτως ώστε να την συνηθίσει το μελίσσι.Πιο κάτω παραθέτω σχετικό βίντεο  τοποθέτησης και σταθεροποίησης της γυρεοπαγίδας επάνω στην κυψέλη.
Στο βίντεο που ακολουθεί η ΑΝΕΛ μας υποδεικνύει τον δικό της τρόπο τοποθέτησης και σταθεροποίησης της γυρεοπαγίδας με ένα σύρμα που το δένει στα κλειδιά της κυψέλης και ένα συνδετήρα συρμάτινο για να κρατά ανοιχτή την πόρτα για τις 2 ημέρες.
Κάποιοι άλλοι όπως ο Σ.Στεργάτος χρησιμοποιούν ένα λάστιχο που συγκρατεί την γυρεοπαγίδα σε επαφή με την κυψέλη και μανταλάκι για να κρατά ανοιχτή την πόρτα της γυρεοπαγίδας.
 Ολες οι γυρεοπαγίδες έχουν στα πλάγια μεγάλες τρύπες για να μπορούν να βγαίνουν οι κηφήνες.

επικοινωνία:periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: